През изминалата седмица - на 9 януари, Кейт Мидълтън отпразнува своя 42-и рожден ден. Макар празненствата да бяха в домашна обстановка, принцесата на Уелс получи и някои публични поздравления.

Защо Принц Уилям не честити рождения ден на Кейт Мидълтън

Защо Уилям не поздрави Кейт за рождения й ден

Основателна причина или не

Крал Чарлз например я поздрави през официалния профил на кралското семейство в Instagram със снимка от коронацията, на която Кейт е в центъра. Сред поданиците му се смята, че тя е неговата "любима снаха" - нещо, което едва ли се харесва на Меган Маркъл.

Отношенията между съпругите на принц Уилям и принц Хари обаче не са били особено добри и преди. Кралският кореспондент на Mail on Sunday Шарлот Грифитс дори ги нарича "ледени" и казва, че сдобряване между двете е малко вероятно.

Снимка 649090

Източник: GettyImages

"На първо място те никога не са били приятелки. Смятам, че Кейт би могла да се престори, ако се налага. Както след смъртта на кралицата, когато трябваше заедно да поздравяват събралите се хора", казва тя за ангажимента на двете семейства в Уиндзор.

Снимка 649089

Източник: GettyImages

Според Грифитс отношенията между Кейт Мидълтън и Меган Маркъл са били обречени изначално, защото Кейт не я е приела особено топло, а Мегън не е направила усилие за това. "Меган очакваше прегръдка на първата им среща, на която се появи боса", казва тя, като припомня семейната вечеря в Нотингам Котидж, където Хари и Меган живеят в кралството.

Тя допълва, че когато ти предстои да се запознаеш с бъдещата кралица на Великобритания, е по-добре да носиш обувки. Грифит обаче изтъква и, че принц Уилям и съпругата му от самото начало не са ободрявали Маркъл.