От няколко години Кая Гербер върви уверено по стъпките на своята майка - супермодела от 90-те Синди Крауфорд. А ръка за ръка с изявите на подиума и фотосесиите върви и нездравият интерес към личността й, с който 19-годишната красавица вече се е примирила.

Кая Гербер, Calvin Klein и новата й фотосесия по бельо

Когато Кая остане по бельо

Смело по стъпките на мама

Госпожица Гербер не обича да говори много за себе си и за това какво се случва около нея. Но в последното си интервю за Vogue, придружено с красива фотосесия, тя ни разказва подробности за връзката си с Джейкъб Елорди, както и за пътя към себеоткриването, по който продължава да върви.

Кая започва с признанието, че доста дълго време е смятала, че лицето и тялото й говорят за нея повече, отколкото тя самата има за каже - защото това е било мнението на хората. Смята, че това се дължи на факта, че винаги е била добра и не е искала да се забърква в проблеми. И така до известна степен е загубила своя глас.

В началото на кариерата си Кая е просто едно дете на 13 години в света на големите, което не знае как да се оправя само в живота. Така попада в много стресови ситуации, особено когато започва да пътува сама по света. Трудно й е да стигне от летището до хотела, дори не знае как да се чекира сама в стаята.

Често й се налага да пренебрегва себе си, своите нужди и желания в името на кариерата. Но бързо разбира, че това няма как да продължи дълго, защото няма да завърши добре. А с помощта на своите родители и на любимия си Джейкъб Елорди започва да се вслушва в своя глас, да бъде по-добра към себе си, да си прощава и да не прави всичко на всяка цена.

Гербер започва да обръща сериозно внимание и на психичното си здраве, посещава психотерапевт, прави медитация, йога и дихателни упражнения при всяка удобна възможност. Освен това, си води дневник, в който записва всички мисли и преживявания от деня.

Моделът днес осъзнава, че е започнала кариерата си толкова млада, че хората не са очаквали от нея да има мнение. A и на нея тогава й е било по-добре, защото не се е чувствала достатъчно комфортно с това, което е била тогава.

Но постепенно започва да очаква от другите, особено по време на интервюта, да и задават малко по-различни въпроси от това какво носи в дамската си чанта. И в един момент осъзнава, че не бива да чака да я попитат, за да каже това, което иска. И определя това чувство като наистина "освобождаващо".

Затова и Кая използва голямата платформа, която й предлагат социалните мрежи, за да говори за разнообразните си интереси, които започват от книгите и стигат до някои съдебни дела и казуси на справедливостта. Тя се осмели да преследва мечтата си да опита и в киното и смята, че човек не трябва да спира да расте и да се развива.

Гербер много добре осъзнава, че е модел за подражание за много млади момичета и иска майките им да се гордеят с това, че те се опитват да са като нея. Но за целта трябва да бъде не само успешна, но и истински, добър човек.

В тази задача много й помага и 23-годишният Елорди, с когото са двойка вече близо година. "Да мога да бъда с някого, на когото вярвам, и да не искаме нищо един от друг, да имам сигурна, безопасна връзка като тази, ми отвори очите за възможностите на любовта и какво е да обичаш безусловно", казва тя пред Vogue.

Кая Гербер, Синди Крауфорд, една партия шах и снимката на Ранди Гербер

Синди и Кая се изправят една срещу друга

Ето и как

След последната година в пандемия, в която е нямала извинение да не погледне навътре в себе си, Кая се чувства по-щастлива от всякога, преоткрила е себе си и е готова за нови върхове. А докато се завърне на подиума в предишния си ритъм, поделя времето си между дома на своите родители и този на гаджето си. Истинска идилия.