Електромобилите на Tesla са пълни с най-различни функции, които целят да направят шофирането още по-лесно и безопасно. Да не говорим, че някои от тях могат да се активират и през смартфона посредством специално приложение.

Марияна Вельович, Ник Кириос и прилича ли съдийката на Джей Ло

Когато всички ти казват, че приличаш на Джей Ло

Но ти всъщност си от Сърбия

Ник Кириос знае това много добре и дори му се е наложи да използва някои от тези функции, за да помогне на полицията в залавянето на крадец. От The Guardian разбираме, че преди няколко дни въоръжен крадец се е появил в дома на тенисиста в Канбера, Австралия.

Според доклада на полицията, мъж, облечен в черни дрехи и носещ маска на лицето, е позвънил в дома му. Майката на Кириос е отворила вратата и тогава мъжът е насочил оръжие срещу нея. Крадецът обаче не е искал пари или бижута, а ключовете от зелената Tesla на сина ѝ.

Жената, разбира се, му ги е дала. Крадецът очевидно не е знаел точно какво прави, защото е принудил майката на тенисиста да му покаже как да борави с колата. В суматохата жената е уцелила правилния момент, в който оръжието не е било насочено към нея, за да избяга и да се скрие обратно в къщата.

Тогава крадецът някак си е подкарал колата, но не е стигнал далеч. Просто защото Ник Кириос е използвал приложението на Tesla, за да проследи точно къде се намира колата и е информирал полицията.

Освен това, Кириос е направил кражбата още по-трудна. Отново чрез приложението на Tesla тенисистът е ограничил скоростта на откраднатата кола до 80 км/ч. Всичко това е помогнало на полицията да открие автомобила за едва 16 минути.

Димитър Стоименов – българинът, който сложи S3XY Buttons в електромобилите Tesla

Българинът, който сложи бутони в Tesla

Димитър Стоименов за S3XY Buttons, за раждането на идеята и за доволните собствениците на електромобилите

Благодарение на тези функции, които притежава Tesla-та на Ник Кириос, крадецът е бил арестуван и са му повдигнати пет обвинения. Според Electrek, открадната кола на тенисиста е била Model X.