В нов епизод за своя подкаст McCartney: A Life in Lyrics, 81-годишният Пол Маккартни разкри какви са истинските му чувствата към Йоко Оно, съпругата на покойния певец Джон Ленън. По-конкретно музикантът се връща към момента, в който Оно се появява за първи път в звукозаписното студио, по покана на Ленън.

Йоко Оно, Джон Ленън, Шон Ленън и как изглежда единственото дете на двамата музиканти

Как изглежда синът на Йоко Оно и Джон Ленън

Шон Ленън на 47 години

Този период Пол нарича "периодът на промяна" в историята на The Beatles.

Това е било времето, в когато групата се вече се е "насочила към разпадане", докато записва The White Album от 1968 г. "Джон и Йоко вече бяха заедно и това оказа влияние върху динамиката на отношенията между всички", споделя Маккартни.

Появата на Йоко буквално по средата на сесията е нещо, което е смутило музикантите и е попречило на работата им. "Това беше намеса на работното място. Имахме своя начин, по който творяхме, а в един момент ни се наложи да се справяме с присъствието на Оно."

В края на 2021 г., по време интервю на BBC Radio 4, Пол Маккартни разясни причината за раздялата на легендарния рок квартет.

"Не аз предизвиках раздялата. Това беше нашият Джони", каза Маккартни за края на групата през 1970 г., когато Маккартни, Ленън, Джордж Харисън и Ринго Стар решават да поемат по собствени пътуща. "Един ден Джон влезе в стаята, в която бях и просто каза: "Напускам The Beatles."

Макартни добавя и, че някак е усещал, че това ще се случи, "защото Ленън винаги искаше да бъде независим и да се освободи от групата".

"Джон винаги се стремеше някак си да се освободи и от цялото общество, предполагам, под влияние на своята леля, която го е отгледала, а тя бе доста репресивна, подтискаше го", казва още Маккартни и добавя: "Освен това той започваше новият си живот с Оно."

Мей Панг - жената, застанала между Джон Ленън и Йоко Оно, разказва за любовта си във филма The Lost Weekend

Коя е Мей Панг - жената, застанала между Джон Ленън и Йоко Оно

Документален филм разказва за краткия им романс

Въпреки всичко, Пол Маккартни все още си спомня с нежност своя покоен приятел, който бе прострелян и убит пред апартамента си в Манхатън на 8 декември, 1980 г., припомнят от People. 

Дори миналата седмица, на 9-и октомври, музикантът отбеляза рождения ден на Ленън, който можеше да навърши 83 години. "Чествам рождения ден на моя прекрасен приятел и сътрудник", написа Маккартни в Instagram."