Един не толкова популярен момент от живота на Джон Ленън е връзката му с жена на име Мей Панг. 18-месечният романс между двамата започва през 1973 г. - четири години след като музикантът сключва брак с Йоко Оно.

Йоко Оно, Джон Ленън, Шон Ленън и как изглежда единственото дете на двамата музиканти

Как изглежда синът на Йоко Оно и Джон Ленън

Шон Ленън на 47 години

Мей Панг е едва на 23, когато буквално изживява една мечта. Тя започва да работи като личен секретар за Джон и Йоко точно в момент, в който двамата преминават през известен разрив в отношенията си. Това дава възможност любовта между Панг и Ленън да се зароди и дори да заживеят заедно в Ню Йорк. И макар връзката им да продължава едва малко над година, те се разделят с добри чувства и дори остават приятели.

А явно 72-годишната Панг пази хубавия спомен от преживяното до ден днешен. Дотолкова, че решава да разкаже историята в документалнен филм. The Lost Weekend ще бъде представен пред публика на 13 април, пише People.

Във филма Мей споделя много от емоционалните си спомени. Определя Ленън като "изключителен човек", но и много земен и реален. "Обичаше да пие кафе сутрин. А особено му харесваше да го комбинира с палачинки със сладко от боровинки. Обичаше също да плува", спомня си тя нещата от ежедневието.

Двамата се сближават много и покрай музиката - "единственото нещо, което Ленън обичаше най-много", както твърди Мей. Често се срещат и с бившите членове на Beatles Пол Маккартни и Джордж Харисън. А един от най-хубавите спомени на Панг е моментът, когато Джордж ѝ казва: "Толкова съм щастлив, че ти си с Джон."

През цялото време обаче се усеща присъствието на Йоко Оно. "Понякога звънеше по телефона над 15 пъти на ден", разказва още Мей. И въпреки че Ленън се съгласява с искането на Оно за развод през 1974 г., до такъв така и не се стига и, в крайна сметка, съпрузите се събират отново.

Панг вярва, че ентусиазмът на Ленън да прекрати брака им е изненадал Оно. Той е бил и катализаторът да се опита да сложи край на романса и да спечели отново съпруга си.

Бийтълс и наскоро откритите им снимки от изпълнение на живо в клуб в Ливърпул

Бийтълс както не сме ги виждали от 60 години

Непубликуваните снимки на групата

Раздялата им и последвалата пет години по-късно смърт на Ленън оставят Мей Панг съкрушена. "Беше ми много трудно да обичам отново", казва тя. Въпреки това през 1989 г. се омъжва за музикалния продуцент Тони Висконти, с когото имат дъщеря и син. През годините тя се занимава с музикално продуценство, актьорство, писане и дизайн на бижута.