Вече отдавна сме разбрали, че Илон Мъск само трябва да си науми нещо, за да стане то реалност в най-близко бъдеще. Дори предложенията, които често пуска на шега в социалните мрежи, често се превръщат в поредния продукт, от който изкарва пари - като например огнехвъргачките или пък текилата с марка Tesla.

Илон Мъск, спадът на акциите на Tesla и как загуби 15 милиарда за един ден

Игричките, с които Мъск загуби 15 милиарда за ден

Кой каквото сам си направи...

Именно защото сме свикнали да приемаме на сериозно дори шегите на милиардера, сега с нетърпение очакваме да видим как ще изглежда Starbase - градът, който Мъск заяви, че иска да създаде в близост до Тексас.

Именно там, в Бока Чика, се намира и станцията за изстрелване на космическите кораби на SpaceX. Така че новият проект явно е логично продължение. И както самият Мъск заяви в Twitter - "от там право на Марс".

Снимка 505271

Източник: архив ЕПА

Очаква се Starbase да заеме по-голяма територията от тази, която космическата компания на милиардера и днес притежава в района. Най-вероятно всички ще стане едно цяло, ако местните власти позволят, разбира се. А през лятото на миналата година Мъск обяви, че и новата гигафабрика на Tesla ще е в Остин, Тексас.

Засега не са ясни никакви подробности за вида и предназначението на населеното място, освен че кучетата ще са добре дошли, а ръководителят ще носи титлата "the Doge", предава Еntrepreneur.

Grimes, WarNymph, и как половинката на Илон Мъск спечели 5.8 милиона долара за 20 минути

Когато Grimes взима пример от Мъск

Как се правят 5.8 милиона долара за 20 минути

Това може да се тълкува като препратка към италианските дожите, владетели на Венеция и Геноа от миналото. По-вероятно обаче има връзка с криптовалутата доджкойн, за която Мъск често обича да говори. Затова и нищо чудно в неговия град именно тя да е разплащателно средство.