Все повече се говори за така наречения пост-COVID синдром, визирайки най-вече дълготрайните последствия от болестта, която удари човечеството в последната година.

Коронавирусът, дългият COVID и какво трябва да знаем за него

Когато коронавирусът не иска да си тръгне

Дългият COVID - какво трябва да знаем

Тези дни стана ясно, че американската актриса Гуинет Полтроу също е сред жертвите на вируса, които ги чака дълго възстановяване.

48-годишната звезда не уточнява кога точно се е разболяла, казва само "по-рано". От Bang Showbiz обаче напомнят за неин пост от февруари 2020 г., в който пише: "На път за Париж. Параноичен? Благоразумен? Панически? Спокоен? Пандемия? Пропаганда? Вече бях в този филм. Пазете се. Не се ръкувайте. Измивайте често ръцете си."

В сайта си Goop Гуинет Полтроу споделя, че все още изпитва известна умора с дълги последствия и "мозъчна мъгла". Миналия месец си е направила няколко теста, които са показали високи нива на възпаление. Тогава се обръща към един от най-добрите експерти в областта - доктор Уил Коул. Той обяснява, че възстановяването й ще продължи по-дълго от обикновено.

В момента звездата от "Железния човек" е по-внимателна с храната от всякога. Не използва алкохол и захар и спазва строга кето и растителна диета. Приема добавки, тренира сутрин и набляга на кокосовите аминокиселини в рецептите си.

Споделя също, че готви много, от типа на "миди с хрупкави каперси и градински чай, аспержи с беконов винегрет и малко артишок с билки и чесън..."

Чесънът, полезните му свойства, вирусите и как да го консумираме правилно

Как да ядем чесън

Кога трябва да сме особено внимателни

Гуинет Полтроу е сред първите известни личности, които съветват последователите си в социалните мрежи да приемат пандемията сериозно.