Британският готвач Гордън Рамзи има ново предаване по National Geographic, което носи името "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател". В рамките на програмата, Рамзи се запознава с тайните на традиционната кухня на различни екзотични страни. 

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", National Geographic и новото предаване на готвача

Новите приключения на Гордън Рамзи

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" ще бъде повече от интересно предаване

Първата спирка от обиколката му е Перу, където Рамзи разказва как по време на пътуването си е опитал местния деликатес - месо от морски свинчета.

"Нямате представа какво пропускате. Просто ще ви кажа - много е вкусно", обяснява главния готвач, като допълва, че не може да сервира нещо подобно в американски ресторант, защото няма да се приеме добре, но все пак държи да подчертае, че месото на морските свинчета е наистина страхотно.

Както може да се предположи, изказването на Рамзи възмути много от зрителите на предаването и феновете на готвача, които не пропуснаха да осъдят постъпката му. В социалните медии се появиха редица гневни коментари, много от които на хора, гледащи морски свинчета като домашни любимци.

В отговор на критиката, Рамзи публикува ново видео от Перу, в което го виждаме как приготвя бъркани яйца с тайна съставка - пресни червеи. "Да и червеите са много вкусни, когато се приготвят правилно", написа Рамзи.

Много готвачи изразиха подкрепата си, като написаха, че все пак месото си е месо и Рамзи не носи вина, че яденето на морски свинчета в Перу е местна традиция.