Британският готвач Гордън Рамзи има ново предаване по National Geographic, което носи името "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател". В рамките на програмата, Рамзи се запознава с тайните на традиционната кухня на различни екзотични страни.
Първата спирка от обиколката му е Перу, където Рамзи разказва как по време на пътуването си е опитал местния деликатес - месо от морски свинчета.
"Нямате представа какво пропускате. Просто ще ви кажа - много е вкусно", обяснява главния готвач, като допълва, че не може да сервира нещо подобно в американски ресторант, защото няма да се приеме добре, но все пак държи да подчертае, че месото на морските свинчета е наистина страхотно.
Gordon Ramsay Talked About Eating Guinea Pigs And Revealed They Are "Delicious" https://t.co/BEafD3Rkiy pic.twitter.com/wjU6wAdTLE
— BuzzFeed Food (@BuzzFeedFood) 23 юли 2019 г.
Както може да се предположи, изказването на Рамзи възмути много от зрителите на предаването и феновете на готвача, които не пропуснаха да осъдят постъпката му. В социалните медии се появиха редица гневни коментари, много от които на хора, гледащи морски свинчета като домашни любимци.
В отговор на критиката, Рамзи публикува ново видео от Перу, в което го виждаме как приготвя бъркани яйца с тайна съставка - пресни червеи. "Да и червеите са много вкусни, когато се приготвят правилно", написа Рамзи.
Много готвачи изразиха подкрепата си, като написаха, че все пак месото си е месо и Рамзи не носи вина, че яденето на морски свинчета в Перу е местна традиция.