Кулинарният свят нямаше да бъде същия без Гордън Рамзи. И тук далеч не визираме избухливия му нрав, а по-скоро начина, по който учи всички нас, зрителите, да се отнасяме към храната.
Добрата новина за всички негови фенове е, че в края на месец август готвачът стартира ново предаване. То ще се казва "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", което само по себе си е достатъчно ясно като послание какво да очакваме.
Но Гордън Рамзи ще пътува - до Перу, Нова Зеландия, Мароко, Хаваи, Лаос и Аляска. Ще го прави, за да ни покаже и разкаже за уникалните за всяко от тези места култура, ястия и вкусове.
Източник: National Geographic / Фотография Ernesto Benavides
Кадър от епизода "Свещената долина на Перу"
Премиерният сезон ще съдържа шест епизода, всеки от които посветен на страните, които е посетил. Съставките, които събира, и ястията, които опитва, пък ще го вдъхновят за създаването на изцяло нови рецепти, запазващи и представящи сърцето на дадената култура.
Източник: National Geographic / Фотография Mark Johnson
Кадър от епизода "Планините на Мароко"
В края на всеки епизод Гордън Рамзи ще трябва и да тества новопридобитите си кулинарни умения. И понеже знаем, че той не обича да му е скучно, всеки епизод ще го изправя пред сериозни предизвикателства - както в кулинарно, така и в културно и дори физическо отношение.
Източник: National Geographic / Фотография Jock Montgomery
Кадър от епизода "Могъщата река Меконг в Лаос"
Така в премиерния епизод ще трябва да направи преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи. Ще се гмурка и в опасни води, за да лови охлюви и гигантски водни буболечки.
Да, определено няма да е скучно, а и ще научим много нови неща. Другата добра новина е, че вече беше обявено, че предаването ще има и втори сезон, снимките за който ще стартират по-късно тази година.
"Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" започва на 24 август от 21:55 ч. по National Geographic