Майкъл Джордан е известен на повечето хора с невероятната си кариера в NBA и успешния бизнес нюх, който демонстрира след нея.

Скоти Пипън, Майкъл Джордан, The Last Dance и напдаките на баскетболиста към Въздушния в Unguarded

Скоти Пипън нападна остро Майкъл Джордан

The Last Dance се оказа ябълката на раздора

Известен е и с щедростта си, защото не един и два пъти Въздушния дарява големи суми на организации, които по един или друг начин помагат на хора в нужда.

Като цяло реномето на Джордан е почти безупречно, а статутът му на легенда само спомага за това. Енес Кантер, който пък е известен с острия си език, реши да хвърли малко сянка и обвинения върху Майкъл Джордан.

Баскетболистът на Бостън Селтикс гостуваше в предаването CNN Newsroom с Памела Браун, където каза, че според него Джордан не е направил абсолютно нищо за афроамериканската общност в страната, освен това да им раздава пари.

От Yahoo Entertainment припомнят, че през 1989 г. Въздушния създаде James R. Jordan Foundation, която има за цел да образова деца. Но това за Енес Кантер не е достатъчно, защото смята, че Джордан не използва статута и положението си в обществото, за да го навигира правилно.

Лео Меси, Майкъл Джордан и как Въздушния спечели от трансфера на футболиста в ПСЖ

Колко спечели Майкъл Джордан от трансфера на Лео Меси

И то само до момента

Според Кантер Въздушния се интересува повече от това как вървят продажбите на обувките му. Турчинът не е особено доволен от Леброн Джеймс, който също има договор с Nike.

В профила си в Instagram Енес Кантер публикува няколко снимки на кецове с доста интересни рисунки по тях, а под тях написа, че всички големи звезди, включително Джеймс, си затварят очите за това как, къде и при какви условия се произвеждат обувките, от които те печелят.