Не един и двама фенове на баскетбола и анализатори са на мнението, че Майкъл Джордан е несъмнено най-великият, играл тази игра.

Майкъл Джордан, Nike Air Ships и за колко милиона бяха продадени стари кецове на Въздушния

Старите кецове на Майкъл Джордан за милиони

Манията по Въздушния е винаги на мода

С това впечатление може да остане и всеки, гледал The Last Dance - документалният филм за последния сезон на Въздушния с екипа на Чикаго Булс. И точно това не се нрави изобщо на Скоти Пипън, който има голяма заслуга за всички спечелени от Джордан титли.

Още след пускането на The Last Dance се появиха слухове, че Пипън не е никак доволен от начина, по който той и съотборниците му са представени във филма. И тези слухове се потвърждават повече от година след премиерата.

В предстоящата да излезе на пазара автобиография - Unguarded, легендарният баскетболист разкрива съвсем явно недоволството си от The Last Dance. Книгата трябва да излезе на 9 ноември, но от публикувана в GQ част от нея става ясно, че Скоти Пипън не е съгласен с Джордан.

Според него Въздушния е имал пълен творчески контрол над крайния продукт и по този начин е направил така, че филмът да го прослави дори още повече. Това, което Пипън намира за нередно, е начинът, по който са представени съотборниците на Майкъл Джордан.

Баскетболистът смята, че както той, така други играчи като Стив Кър, Тони Кукоч и Денис Родман са представени като поддържащи персонажи. Но според Пипън, Майкъл Джордан нямаше да е това, което е, без съотборниците си.

Това, което също дразни баскетболиста, е, че дори Джордан да изиграе лош мач с малко отбелязани точки и много записани пропуски и грешки, то медиите отново ще гледат на него като на Безгрешния Джордан.

The Last Dance, Майкъл Джордан, Хоръс Грант и кой нарича Въздушния лъжец

Кой нарече Майкъл Джордан лъжец

Хоръс Грант с нападки към The Last Dance

В края на публикувания абзац от Unguarded Скоти Пипън твърди, че Въздушния е взел 10 милиона долара за The Last Dance, докато той и съотборниците му - нищо. И смята, че това не е правилно, защото през целия сезон 1997-98 всички те са се съгласили камерите да бъдат допуснати до съблекалнята, хотелските стаи и живота им като цяло.