През изминалата седмица излезе нова книга за кралското семейство, която бързо успя да привлече вниманието, да предизвика спорове и да накара всички за пореден път да си задават въпроси за това какво се случва в кралския двор.

Как принц Уилям и Кейт Мидълтън отговориха на твърденията в новата книга Endgame на Омид Скоби

Уилям и Кейт - хладнокръвни и пред новите обвинения

Двамата продължават със стратегията по игнориране

Това е Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy"s Fight for Survival ("Край на играта: Зад кулисите с кралското семейство и монархията, която се бори за оцеляване") на Омид Скоби. Последният беше автор и на Finding Freedom - книгата за Хари и Мегън, излязла през 2020 г.

42-годишният Скоби изрично подчерта още преди излизането на книгата си, че не е разговарял с херцога и херцогинята на Съсекс, докато е работил по нея. И че не е приятел на Меган, а ги свързват общи познати. Ето и най-шокиращите твърдения в Endgame според Guardian.

Принц Уилям в неприятна светлина

Временен крал - така Уилям възприема баща си крал Чарлз. Престолонаследникът смята още, че баща му е некомпетентен и че му липсва достатъчно твърдост. Той е описан още като избухлив и напълно съгласен с мръсните стратегии, които пиар отделите на Бъкингамския и двореца Кенсингтън използват, за да очернят неудобните членове на кралското семейство.

Снимка 640420

Източник: GettyImages

Крал Чарлз е ядосан

Чарлз от своя страна се чувства постоянно засенчен от големия си син и снаха си. Той е останал разочарован от това, че Уилям по никакъв начин не го е "включил" в Earthshot Priize - наградите за екология, основани от принца. Известна е страстта на Чарлз по всякакви еко въпроси.

Уилям игнорира Хари

В книгата си Скоби твърди, че в деня на смъртта на Елизабет Втора 8 септември 2022 г., принц Хари неколкократно пише съобщения на брат си. Уилям ги игнорира, заради което Хари е принуден сам да организира придвижването си от Лондон до Балморал, където умира кралицата. "Беше тягостно да се наблюдава - Хари оставен абсолютно сам", коментира източник на автора. Новината за смъртта на кралицата е съобщена на обществеността по времето, когато Хари още е в самолета за Балморал.

Снимка 626546

Източник: GettyImages

Благодарната Камила

Съпругата на крал Чарлз лично е благодарила на скандалния водещ Пиърс Морган, когато е нарекъл Меган Маркъл "принцеса Пинокио". Камила е описана като консервативна дама, която "върти очи", когато се говори за сексуална идентичност, предразсъдъци и веганство.

Писмата на Меган

Според книгата Уилям и Кейт са нямали нищо против пиар отделът им да "пуска" неприятни слухове за Меган и Хари. На погребението на дядо си принц Филип Хари повдига този въпрос през Чарлз и Уилям. "Скъпо момче, трябва да разбереш, че институцията ни не може просто да каже на медиите какво да пишат", е отговорът на баща му. Преди интервюто с Опра Уинфри Меган Маркъл разменя няколко писма с крал Чарлз, в които се споменават хората от кралското семейство, правили расистки забележки на сина на Меган и Хари.

Снимка 641861

Източник: GettyImages

Кралица в очакване

Кейт Мидълтън също не е описана в приятни краски. Според Скоби тя "се втриса" всеки път, когато чуе името на Меган Маркъл. Кейт се е държала студено с нея и е игнорирала молбите й за помощ. Освен това е говорела повече за Меган, отколкото с нея. "Кралица в процес на обучение, готова да сбъдне мечтата си да е в институцията", пише Омид Скоби в Endgame.