Големият Елтън Джон "удря рамо" на младите изпълнители. Какво по-голямо признание от това едни от най-емблематичните певци на всички времена да насърчи начинанията ти?

Елтън Джон, прощалното турне Farewell Yellow Brick Road Tour, хитът му Сrocodile rock и условието, което поставя за бъдещи участия

Кой свой хит ненавижда Елтън Джон

Иникога повече не иска да изпълнява

Въпреки че е от "старата школа", 75-годишният англичанин смята, че трябва не само да се даде възможност на новите таланти да влязат в престижни музикални класации, но и да се изкачат на челни места.

Изпълнителят на "Sacrifice" се изумява как много ветерани певци все още са в Топ 20 на хитови парчета и албуми, докато новите таланти едва успяват да влязат в класациите и да се задържат за не повече от седмица.

"Чудесно е да видя Кейт Буш под №1, но за съжаление в Топ 20 няма кой знае колко добри песни. А чартърите с албуми са пълни с изпълнители като мен, ABBA и Queen. Странно е, когато Сам Фендър или Хари Стайлс, или пък някой нов артист - да стигне до номер три и след това да изчезне заради музиканти от 80-те", споделя Елтън пред списание Music Week.

Снимка 539754

Източник: GettyImages

"Потискащо е - има много добри албуми, които заслужават да влязат в листата. Например тези на Хуанита Еука, Шарън ван Етън, Ейнджъл Олсен... Това, което искам да знам, е защо ги няма? Заради хора като мен!", допълва той.

Елтън Джон, Brexit и притесненията му относно музикантите на Острова

Когато британското правителство вбеси Елтън Джон

Новата кауза на големия изпълнител

Според британеца има много млади жени, които правят изключителна нова музика. Той дава за пример Nova Twins, Wet Leg, Let's Eat Grandma, The Linda Lindas и Haim, пише MSN.

"Всички тези момичета разбиват и наистина правят най-добрата музика. Освен Сам Фендър, никое от останалите момчетата не го прави. Правят го момичетата. Това е глътка свеж въздух, защото идва от невинността и истинската радост. За мен това е музиката", казва Елтън Джон.