Илон Мъск определено е от хората, които казват това, което мислят. И най-често го прави в профила си в социалната мрежа Twitter, на която от няколко месеца е собственик. Тази седмица една от темите на дневен ред в постовете му се оказа милиардерът Джордж Сорос.

Какви са плановете на Илон Мъск за Линда Якарино - новият изпълнителен директор на Twitter

Какви ги е намислил Мъск за Twitter

Вече си има и съюзник

Името на Сорос се свързва с редица конспиративни теории, но не всички знаят, че доскоро той бе сред акционерите в Tesla. Ден след като обяви, че е продал своя дял в компанията, Мъск го обвини, че "мрази човечеството" и иска да "разяде тъканта на цивилизацията".

Освен това си позволи да го сравни с героя от X-Men Магнито, който също както 92-годишния бизнесмен от еврейски произход е преживял Холокоста.

Снимка 618746

Източник: GettyImages

Думите на Мъск в Twitter предизвикаха вълна от коментари. Някои открито защитиха Сорос и неговите действия, а други предупредиха собственика на Tesla, че с думите си подхранва и без това съществуващите "екстремистки" движения срещу Сорос. Обвиниха го и в антисемитизъм.

На тези думи на Мъск Сорос предпочете да не отговаря директно. Написа в профила си само, че е жив и здрав, с което опроверга слуховете, че е претърпял инфаркт. Публикацията му пък събра десетки хиляди коментари, в които различни хора му пожелават смъртта.

В свое интервю за CNBC Мъск отново застана зад думите си, че Сорос мрази човечеството и пак припомни, че ще казва това, което мисли, дори заради това да загуби много пари, рекламодатели в Twitter или купувачи на Tesla. А милиардерът от години е поддръжник на различни конспиративни теории, така че не е особена изненада отношението му към 92-годишния бизнесмен.

Илон Мъск с нови признания за детството си и баща си Ерол

Лъжите за детството си, които Мъск опроверга

И ответният удар, който получи

Според последни доклади пък речта на омразата драстично е скочила в Twitter, откакто Мъск пое управлението на социалната мрежа. И със сигурност голям принос към това има и самият той, въпреки че нарича подобни твърдения "напълно неверни", пояснява CNN.