Илон Мъск е не само един от най-богатите, но и от най-коментираните хора в света. Бизнес ходовете му днес стават достояние на всички, но има периоди от миналото му, които са сглобени предимно от предположения и спекулации - като детството му например.

Гран при на Маями събра Джеф Безос и Илон Мъск на едно място

Какво събра Джеф Безос и Илон Мъск на едно място

Страстта към високите скорости

Най-често се казва, че 77-годишният Ерол Мъск е притежавал изумрудена мина в Южна Африка и е бил много богат и влиятелен. Това обаче не е твърдение, измислено просто така. Самият Илон е признавал, че това са думи, които е чувал от баща си, но през годините така и не е успял да докаже, че са истина. 

Но на хората само това им трябва, за да сглобят истории, в които милиардерът успява в начинанията са благодарение на солидна финансова подкрепа от родителя си. И явно на Мъск вече му е омръзнало да ги слуша и реши да разкаже своята гледна точка - в Twitter, разбира се.

Той написа първо, че все още няма някакви доказателства, че въпросната мина на баща му въобще съществува. Обърна се и към последователи си, че иска да види снимка на тази мина и да разбере къде точно се намира.

Освен това категорично заяви, че не е получавал никакво наследство или големи парични подаръци от никого, а баща му е спрял да го издържа след гимназията. Дори напротив - той и брат му са помагали със средства на Ерол, който е успял да доведе до фалит своята малка инженерна компания.

А след това допълни, че е израснал в семейство със среден стандарт на живот, но въпреки това не е имал щастливо детство. Не скри обаче, че баща му му е дал ценни основни познания по физика, строителство и инженерство, които за Ерол са били "по-важни от парите".

Мей Мъск, майката на Илон, също се намеси в дискусията в социалната мрежа с желанието да разбере повече за прословутата мина на бившия си съпруг. И попита защо ако наистина тя е съществувала, синът им е трябвало да спи на матрак на пода в едностаен апартамент като дете, цитират я от Business Today.

Сагата с мистериозната мина за скъпоценни камъни на Ерол Мъск обаче не е от сега. Преди няколко месеца Мъск заяви в Twitter, че дава един милион доджкойна на този, който му представи доказателство за нейното съществуване. Е, явно такъв човек не се е намерил и досега, а милиардерът публично изобличи баща си като лъжец.

За да защити честта си, Ерол говори пред The Sun и опроверга твърденията на сина си. По думите му, самият той също е посещавал въпросната мина в Замбия само веднъж и с него е бил именно Илон.

Тогава е трябвало да натоварят скъпоценни камъни и да се върнат с тях обратно в Южна Африка. А преживяването определя като "гадно". Четири дни не са имали нищо за ядене, освен сушена и смляна царевица, а Илон така и не е хапнал нищо.

Илон Мъск поставя нови правила в Twitter, но някои звезди отказват да участват

Звездите, които отказват да плащат на Илон Мъск

Какво се променя в Twitter

Двамата се оказали и под заплаха да бъдат арестувани, защото Илон е пътувал с паспорта на брат си, който бил изтекъл преди шест месеца. Не е искал обаче да се крие и да направи нещо "незаконно", а за щастие се разминали само с глоба. Днес пък историите на двамата коренно се разминават и вероятно истината отново е някъде по средата.