През септември Джейн Фонда разкри, че е диагностицирана с неходжкинов лимфом, който изисква лечение чрез химиотерапия.

Джейн Фонда, неходжкинов лимфом и признанието на актрисата за заболяването ѝ

Коварната болест, с която се бори Джейн Фонда

Признанието, което направи актрисата

За заболяването се знае, че представлява рак на лимфната система, при който белите кръвни клетки причиняват тумори в цялото тяло. Сред начините за лечение на болестта са химиотерапия, лъчева терапия, лекарствена терапия, трансплантация на костен мозък и имунотерапия.

Първоначално Джейн Фонда сподели, че се справя доста добре с лечението, а химиотерапията ѝ ще продължи половин година. Ето обаче че това време все още дори не е изминало и актрисата разкрива изненадващи новини за здравословното си състояние. А именно - то не се влошава, а напротив - за щастие се подобрява.

Добрата новина тя споделя с пост в Instagram профила си. "Миналата седмица онкологът ми каза, че ракът ми е в ремисия и мога да прекратя химиотерапията. Чувствам се толкова благословена, толкова щастлива. Благодаря на всички, които се молихте и изпращахте позитивни мисли. Убедена съм, че това е помогнало за добрите новини", пише Джейн Фонда.

Тя пояснява също, че вида рак, от който страда, е лечим и това я кара да се чувства късметлийка. Освен това споделя благодарността си за здравната си застраховка и "достъпа до най-добрите лекари и лечения" - нещо, което е непосилно за голяма част от хората в САЩ.

Джейн Фонда, Кайли Дженър, Кортни Кокс, Ким Кардашиян и как изглеждат сега знаменитости с пластични операции

Знаменитостите открито за пластичните си операции

Как изглеждат те сега

Въпреки не съвсем укрепналото си здраве Джейн Фонда продължава активно да води климатичния си активизъм и дори да присъства на събития. В публикация в блога си тя споделя, че наскоро дори е присъствала на митинг, където е изнасяла речи пред Алианса на демокрацията, пише USA Today.