Тя се натъква на нова кариера. Драматичната актриса Дженифър Лорънс е "родена да прави тежки комедии", уверява я Камерън Диас в последния брой на Interview Magazine. "Това може да е твоето любимо нещо."

Лорънс, звездата от лятната корица на списанието, си приказва сладко с актрисата от "Лош учител", докато те оплакват липсата на "смешни забавни" филми преди премиерата в петък, 23 юни, на непристойната комедия на Лорънс "Без лоши чувства".

"Ние просто се нуждаем от смях в момента, защото живеем в кошмар", признава Лорънс в интервюто.

В "Без лоши чувства" Лорънс играе затруднен финансов шофьор на Uber, който "се среща" с неудобен тийнейджър по нареждане на родителите му, които й предлагат голяма награда.

"Каквото и да чувствах, докато правех този филм, ако това е моето приятно нещо, тогава никога не искам да правя нищо друго", казва носителката на Оскар на Диас, която може да се счита за икона на комедията с роли в "Секс запис" и "Ах, тази Мери".

Дженифър Лорънс, от друга страна, е исторически героиня. Нейните заслуги включват Катнис Евърдийн в "Игрите на глада", Мистик във филмите "Х-Мен" и главната жена в няколко други драми.

Освен истеричната си роля в "Не поглеждай нагоре" от 2021 г., Лорънс е комедиен начинаещ, но се надява, че тепърва ще се изявява в жанра.

"Винаги съм искала да правя комедия и са ме питали милиони пъти", казва тя. "Никога не съм бил против това, но сте гледали филмите, които излизат. Не искам да назовавам нищо конкретно, но не е имало нищо толкова смешно."

Лорънс разкрива, че би била "отворена" да се потопи в света на телевизията, но не крие и че е обмисляла "да се оттегли" изцяло от индустрията, откакто роди миналата година първото си дете, Сай, от съпруга си Кук Марони.

Дженифър Лорънс на филмовия фестивал в Кан - елегентна дори и по джапанки

Дженифър Лорънс - секси и елегантна на червения килим... дори и по джапанки

Актрисата изненада с избора си на обувки

"Казвам си: "Няма да правя това завинаги. Уморена съм. Това е трудно", обяснява актрисата, но след това прочита сценарий, който не може да пропусне, който я привлича обратно към филмите.

"Разбира се, обмислях да имам дете, което се ражда в начин на живот, различен от този на приятелите му. Но децата се раждат, както с някои предимства, така и с недостатъци."

Със светлината на прожекторите идват папараците и техните непрекъснати дебнения и снимки, но Лорънс и Диас признават, че репутацията им на филмови звезди не им пречи да живеят живота си така, сякаш са анонимни.

"Правя един джедайски трик с непознати хора, като ги карам да се чувстват странно, защото си мислят, че е странно да видиш филмова звезда. Казвам си: "Да, какво?", пошегува се звездата от "Наръчник на оптимиста".

"В твоя Starbucks съм. На кого му пука?", се включва Диас.

Но Лорънс признава, "би било хубаво да не се налага да мисля толкова много за това, което нося", защото дри нелицеприятните обувки между пръста се смятат за модно изявление в лудостта на медийното пространство.

"Като че ли правя изявление. Нося равни обувки", присмя се актрисата, чийто последен моден гаф бе носенето на джапанки на филмовия фестивал в Кан миналия месец.

Дженифър Лорънс в Dior – изящна и стилна на премиерата на "Без лоши чувства"

Дженифър Лорънс отново стилна и изящна

На червения килим

Звездата от "Без лоши чувства" все още се учи да не се интересува какво мислят другите за стила й, уверена от Диас, че отношението "идва с възрастта".

"Толкова много страхотни неща идват с възрастта", потвърждава Лорънс. "Не знам от какво толкова се уплаших."