През последните няколко дни световните новини са свързани най-вече с атаката на палестинската групировка Хамас срещу Израел, стотиците убити и хилядите ранени. Това накара много известни личности да изкажат подкрепата си за Израел. Сред тях се оказа и Джъстин Бийбър, който обаче го направи по тотално невеж начин.

Кайли Дженър и подкрепата за Израел, с която загуби милион последователи

Какво загуби Кайли Дженър, когато подкрепи Израел

Позиция не на място

Изпълнителят всъщност направи страшен гаф в опитите си да бъде съпричастен към случилото се, което стана причина за жестоки подигравки на негов гръб в социалните мрежи. Джъстин Бийбър пусна снимка на опустошената Газа с надпис "Молете се за Израел". В изображението се виждат домове, пазари и джамии в руини след отговора на Израел на атаката на Хамас преди броени дни.

Очевидно малко след това Джъстин разбра грешката, която е допуснал и побърза да изтрие снимката, но много потребители видяха поста и бързо го разпространиха из социалните мрежи. Под последната му публикация в Instagram гневни фенове заляха коментарите със стотици емотикони, изобразяващи знамето на Палестина.

Много от последователите му дори си позволиха да го нарекат невеж, като написаха, Бийбър очевидно няма достатъчно познания по въпроса и го призоваха да се образова.

Ужасът от нападанието на Хамас над Израел - няколко разказа на очевидци

Ужасът от нападанието на Хамас над Израел - няколко разказа на очевидци

Когато не искаш, но ставаш свидетел

Оригиналната публикация по-късно беше заменена с такава без снимката на Газа. "Да осквернявам всички палестинци или всички израелци ми изглежда погрешно", пише Бийбър в своята Instagram история в опитите си да замаже своя гаф. "Не се интересувам да избирам страни, но се интересувам да застана до семействата, които бяха брутално отнети от нас", допълва още изпълнителят.