Откакто зае поста на президент на САЩ, Доналд Тръмп определено успя да си спечели доста врагове. Сред тях се оказаха не само редица политици и известни личности, но дори и членове на семейството му.

Доналд Тръмп, племенницата му Мери Тръмп и книгата й за американския президент

Кой превърна Тръмп в най-опасния човек на света

Семейни откровения

Преди около два месеца на пазара излезе книгата на Мери Тръмп - племенницата на Доналд Тръмп. Целият й тираж от близо милион бройки бе изкупен за отрицателно време.

В "Твърде много и никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света", авторката обрисува един образ, за който сякаш сме подозирали, но никога с подобни подробности.

Снимка 498097

Източник: GettyImages

Мери Тръмп обвинява бащата на своя чичо - Фред Тръмп, в това, че е превърнал настоящия американски президент в един наистина ужасен човек. А тези признания се оказаха само началото на войната помежду им.

Преди броени дни племенницата на Доналд Тръмп заведе дело срещу него, сестра му Мериан и покойния им брат Робърт. Причината е извършването на измами от тяхна страна с цел да я лишат от наследство в семейната империя за недвижими имоти, основана от Фред Тръмп-старши.

Според Мери, за тях измамите не са "семеен бизнес", а просто начин на живот. Благодарение на няколко неправомерни действия и с помощ от лица на различни постове, Тръмп и роднините му са успели да я лишат от "десетки милиони доларa", предава CNN.

Принц Хари, Меган Маркъл и изказването на Доналд Тръмп по техен адрес

Тръмп: Не съм фен на Меган

Напрежението се вдига преди изборите

Голяма част от обвиненията, които племенницата на държавния глава сега отправя към него пред съда, видяха бял свят първо в книгата й. А след широкия обществен отзвук, който успя да предизвика, реши да пристъпи и към изпълнение на заканата си - търсене на справедливост, дори и това да означава да се изправи срещу "най-опасния човек на света".