Тази седмица принц Хари и Меган Маркъл имаха поредната си публична изява, макар и само онлайн. Те записаха видеообръщение, в което призовават американците да гласуват на "най-важните избори в живота ни" - тези за президент.

Херцогинята на Съсекс отдавна е известна като върл противник на настоящия държавен глава Доналд Тръмп и на неговите сексистки изказвания и политики. Затова за никого не остана скрито посланието й - да се гласува, за да може милиардерът да не спечели втори мандат. А и тя открито подкрепи конкурента му Джон Байдън.

Думите на британската кралска двойка, която от няколко месеца живее в САЩ, не бяха подминати и от самия Тръмп.

При пристигането им в страната той бе категоричен, че няма да поема никакви техни разходи за сметка на данъкоплатците, а сега отново изрази не особено положителните си чувства към тях.

В пресконференция, предавана на живо, държавният глава бе откровен, че не е фен на Маркъл. "Желая много късмет на Хари, ще се нуждае от него", добави той в отговор на призивите на двойката да се спре речта на омразата.

Меган Маркъл, книгата Finding Freedom и обвинението, което получи херцогинята на Съсекс

Заговорът, в който обвиниха Меган

И отговорът на нападките

От Бъкингамския дворец вече отказват да коментират подобни скандали, в които се забъркват херцогът и херцогинята на Съсекс, а от тях двамата надали също можем да очакваме да влязат в обяснителен режим. Едно е сигурно - Меган тепърва има много какво да ни каже, предава Independent.