Димитър Калбуров е романтичен в душата и в изказа си. Усмихнат е и до уши - напук на живота и предизвикателствата му. Пише като непоправимо влюбен, а същевременно обича да гледа и говори мръснишки. Обича и да твори за жените (в това число и онази, с главно "ж") и за любовта. А те, жените, обичат да го слушат.

Въпреки това, не се смята за главно действащо лице в "Пощенска кутия за приказки". Тази роля е отредена на публиката. Тя осмисля усилията на всички в този проект. Калбуров просто е имал приятната възможност да влезе връзка с нея.

Димитър Калбуров и Гери Турийска

Източник: Facebook / Владимир Томашевич

Димитър Калбуров и Гери Турийска

Докато той успява всеки път да разсмее публиката до сълзи, същият ефект за него има сериалът "Приятели", и го е гледал неведнъж. Освен чувство за хумор, Димитър притежава и мръсно подсъзнание, което въобще и не се страхува да използва.

За него то не е нито предимство, нито недостатък. Важното е да знаеш как да го използваш. "Но това е вече висш пилотаж в живота, аз лично имам много сух хляб да преживям, докато се науча", шегува се той.

Снимка 344578

Източник: Facebook / Владимир Томашевич

Въпреки че го раздава много вещ на тема "Мъжът и жената интимно", разказвачът на мръсни приказки няма претенцията да знае достатъчно много по никоя тема, най-малкото за жените. Въпреки това, в последно време не му се случва последните да го изненадват често. А много му се иска, и по възможност - приятно.

Най-неудобната ситуация, в която е попадал, дефинира просто - влюбване. Но не съжалява. Определено не съжалява и за емоциите, които предизвиква у читателите на трите си книги ("Помниш ли", "Мамка му" и "Едно кило риалити"). Надява се те да са все така положителни и да не спират да ги споделят с него.

Снимка 344586

Източник: Facebook / Димитър Калбуров

Откъде черпите вдъхновение за историите?
Те сами си идват, макар че би било доста по-успокояващо да знам, че има камък в Борисовата градина, под който да мога да бъркам всеки път, когато имам нужда от вдъхновение.

Разкажете любимата си мръсна приказка в пет цензурирани изречения.
Мивката се запуши. Тя повика майстор. Той дойде. Свърши работа. Отиде си.

Коя награда предпочитате да получите - Нобелова, Оскар или Златна Малинка?
Друга. Любовта на жена. Което казвам както с огромна ирония, така и напълно насериозно. Иначе, наградите са чудесно нещо, но в крайна сметка са признанието на тесен кръг от хора, било то и професионалисти. Най-важната награда е аудиторията ти да харесва онова, което правиш.

Разделяме се с Димитър Калбуров с обещанието за още една порция риалити, но без ангажиране с конкретни срокове. Ангажира се обаче отново да ни разсмее със своите мръсни приказки на 23 март в Пловдив и на 31 март и 1 април в София.