Кралските семейства, освен привилегии, имат и доста задължения. Те са лицето на страната и от тях зависят много от връзките с останалите държави. 

Датското кралско семейство, кралица Маргрет II, принц Фредерик, принцеса Мери и колко дни са работили през 2018 г.

Колко дни работят членовете на датското кралско семейство

Кралица Маргрет II е детронирана

Ето защо им се налага често да пътуват. Това ще направят и кралица Маргрет II и най-големият ѝ син и престолонаследник принц Фредерик. През март двамата ще посетят няколко града в Аржентина, включително и столицата Буенос Айрес. 

Те ще бъдат посрещнати лично от президента на страната Маурисио Макри. В Аржентина кралицата и принцът ще участват в няколко събития, сред които откриването на датска бизнес конференция, посещения на фирми и участие в културни програми.

Снимка 399118

Източник: Instagram / DET DANSKE KONGEHUS

Целта на посещението на датското кралско семейство е да укрепят връзките между двете държави и да развият нови социални, търговски и културни отношения. 

Принц Фредерик, датското кралско семейство и татуировките на принца

Какви татуировки има принц Фредерик

А престолонаследникът на Дания има цели две

Заедно с кралица Маргрет II и принц Фредерик в Аржентина ще пристигнат и представители на 25 датски компании, за да демонстрират технологиите си с акцент върху оборудването в селското стопанство и производство на храни и устойчива енергия. 

Принцеса Мери, датското кралско семейство и дарението ѝ на кризисен център в Афганистан

За какво принцеса Мери дари 50 000 долара

Принцесата и фондацията ѝ са загрижени за жените по света

Последното подобно държавно посещение на членове на датското кралско семейство беше през 2017 г., когато кралицата посети Гана.