Всяко хлапе знае, че годината е съставена от 365 дни, а по-голямата част от тези дни се оказват работни - за наше огромно съжаление.  

Принцесата, която прескочи протокола

Принцесата, която прескочи протокола

Нестандартен избор на облекло

Кралските семейства също не правят изключение, и членовете им работят, доста по-малко, разбира се. Сайтът UFO No More е решил да се поразрови в календарите и ангажиментите на кралското семейство на Дания за 2018 г., за да изчисли колко дни от годината са прекарали в работа. 

От датското кралско семейство най-ангажиран е бил принц Фредерик, който за 2018 г. е прекарал в работа 100 дни, като най-натовареният му месец е бил октомври. Тогава принцът е работил 18 дни. 

Принцеса Мери Датска, един тоалет и много коментари

Принцесата, която не се страхува от снега

Красотата иска жертви и Мери знае това

Той е следван от съпругата си принцеса Мери, която е работила официално 95 дни. Чак на трето място идва кралица Маргрет II с 93 дни. За сравнение ще кажем, че през 2017 г. работните дни за кралицата са били 130, но в началото на 2018 г. тя загуби съпруга си принц Хенрик, което обяснява спада. 

Снимка 399648

Източник: royalcentral.co.uk / Heaven LeeMiller

Тя е следвана от сестра си принцеса Бенедикте - 65 дни. По-малкия брат на принц Фредерик - принц Йоахим, е работил 57 дни, а съпругата му - принцеса Мари - 52 дни. Важно е да отбележим, че последните двама имат и други ангажименти. Принцът работи във Въоръжените сили на страната, а принцесата в Датската агенция за управление на извънредни ситуации. 

Датското кралско семейство, кралица Маргрет II и каква е трацията по посрещането на Нова година

Колко дни датското кралско семейство посреща Нова година

Как се празнува по кралски

Общо за 2018 г. членовете на датското кралско семейство са работили 220 дни. Но припомняме, че това са дните от официалните им календари и в тях не са включени най-различни срещи и мероприятия, което означава, че са работили повече.