Има хора, които смятат, че кралските семейства не се интересуват от това какво се случва извън кралския двор. Това далече не е така, а поредното доказателство идва от датското кралско семейство, и по-точно от принцеса Мери

Датското кралско семейство, кралица Маргрет II, принц Фредерик, принцеса Мери и колко дни са работили през 2018 г.

Колко дни работят членовете на датското кралско семейство

Кралица Маргрет II е детронирана

Съпругата на принц Фредерик оглавява фондацията The Mary Foundation и чрез нея осигурява пари на хора в нужда. Поредното дарение отива при Women's Crisis Center в Кабул, Афганистан. То е в размер на 50 000 долара и има за цел да подпомогне жените в района, които живеят в риск. 

Принцеса Мери е решила да направи щедрото дарение след като в края на миналата година е видяла репортаж за историята на Фатима -обикновено афганистанско момиче, продадено от родителите си на мъж, който в продължение на две години я е държал затворена и я е малтретирал. 

Принц Фредерик, датското кралско семейство и татуировките на принца

Какви татуировки има принц Фредерик

А престолонаследникът на Дания има цели две

Фатима е успяла да избяга и се е озовала в приют, а това е спасило живота ѝ. Дарението, което The Mary Foundation е направила, не бива да ни изненадва, защото фондацията на принцеса Мери се бори активно срещу домашното насилие, пише Royal Central.