Откакто на 23 юни по време на публичното изслушване поп звездата Бритни Спиърс определи попечителството на баща си Джеймс Спиърс като злоупотреба, тя и новият ѝ правен екип усилено работят за отстраняване му.

Бритни Спиърс, Джейми Спиърс и оттеглянето му като попечител на певицата

Изненадващото решение на бащата на Бритни

По-свободна ли ще е певицата

Стигна се до там, че на 10 август самият Джеймс Спиърс обяви, че ще се оттегли, но ще участва в уреждането на "нови юридически мерки".

Сега обаче Бритни Спиърс и адвокатът ѝ Матю Розенгарт твърдят, че баща ѝ се опитва да получи от нея около два милиона долара, преди да се оттегли от попечителството върху живота и средствата ѝ. Те са представили това като опит за изнудване във внесени в съда документи.

"Независимо от това, което е било, г-н Спиърс и неговият адвокат са наясно, че положението вече е непоносимо и Бритни Спиърс няма да бъде изнудвана", пише адвокатът, цитиран от Yahoo Entertainment. "Явният опит на господин Спиърс да направи бартер на отказа си от попечителството в замяна на близо два милиона долара, които да получи, след като вече е натрупал милиони със сътрудниците си от средствата на госпожица Спиърс, няма да мине."

Мадона, Бритни Спиърс и подкрепата за премахване на попечителството на Джеймс Спиърс

Мадона за „робството“ на Бритни Спиърс

Призивът на поп иконата

Досега от страна на Джеймс Спиърс няма коментар. Делото ще се гледа на 29 септември.