Бритни Спиърс най-после се освобождава от попечителството на баща си. Това стана, след като този вторник, 10 август, самият Джейми Спиърс обяви, че се оттегля като попечител, но ще участва в уреждането на нови "юридически мерки".

Адвокатът му обаче продължава да твърди, че няма причини той да се оттегля и не уточни кога точно 69-годишният баща на певицата ще го направи. Но настоящият адвокат на Бритни - Матю Розенгард, нарече събитието "реабилитация" за клиентката му.

ВВС поясняват, че Розенгард е заявил, че въпреки оттеглянето му, разследванията за злоупотребите по време на попечителството му ще продължават. През юли тази година 39-годишната Спиърс заяви пред съда, че е била дрогирана насила и карана да изнася концерти.

Джейми Спиърс отговаря за всичките й дела от 2008 г. насам, като това включва не само всички решения за професионалното й развитие и участия, но и лични неща като това дали има право да се омъжи и да ражда още деца.

През 2019 г. той се оттегли от вторите си задължения, но все още контролира напълно музикалната й кариера, както и цялото й финансово състояние. Повече светлина за цялата драма около Бритни Спиърс беше хвърлена от документалния филм Framing Britney Spears, който излезе през февруари и породи нова вълна от подкрепа за певицата.

Бритни Спиърс, Framing Britney Spears, The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship и какво мисли за филмите за живота ѝ

Бритни Спиърс за лицемерието

Какво мисли певицата за документалните филми за живота ѝ