На 2 декември Бионсе и Ед Шийрън излязоха на една сцена по време на Global Citizen Festival в Йоханесбург. Изпълниха няколко парчета в дует, но безспорният им талант остана на заден план, а шоуто им не спира да се дискутира вече почти седмица.

Каква е причината? И Бионсе, и Ед са се доказали на музикалната сцена, успешни, богати и с милиони фенове по целия свят. Но между двамата изпълнители има една съществена разлика, която няма как да остане незабелязана.

Певицата се появи на сцената с екстравагантен (но не и за нея) тоалет с асиметричен дизайн и в искрящо розов цвят. А Шийрън някак бледнееше до нея с обикновена тениска, дънки и кецове. Но дори в този небрежен и обичаен за него външен вид, талантът му се цени достатъчно високо.

И тук идва основният проблем, който потребителите дъвчат в социалните мрежи след музикалната изява. Жените в шоубизнеса трябва задължително да бъдат забележителни, да разчитат и на бляскава визия, а не само на талант.

И не липсват коментари, че ако Бионсе не изглеждаше и не се обличаше по този начин, вероятно нямаше да е толкова успешна, колкото е сега.

За разлика от нея, за Ед не е никакъв проблем да излезе на сцената облечен така, сякаш е тръгнал за супермаркета и по пътя се е отбил на музикалния фестивал. Той все пак е талантлив, какво друго трябва да искаме от него?

Кейти Пери, Тейлър Суифт и Бионсе - коя е най-високоплатената певица за 2018 г.

Най-високоплатените певици за 2018 г.

Според класацията на списание Forbes

Искаме или не, Бионсе и Ед Шийрън отново повдигнаха така наболелия въпрос за равенството между половете и трудностите, през които минават жените по пътя към успеха. А снимките им от сцената говорят повече от всички думи.