Нетното състояние на Бил Гейтс се оценява на 110 милиарда долара. Той спокойно може да даде на всеки жител на тази планета по 10 долара и отново да му останат толкова пари, че да му бъде трудно да ги похарчи в този живот.

Дори ако харчи по милион на ден, ще са му необходими цели 245 години, за да остане банковата му сметка на нулата. За съжаление, не разполага с толкова време.

А основното, за което основателят на Microsoft харчи своите милиарди, е именно да помага на другите. В своите благотворителни организации той инвестира десетки милиони долари, подкрепяйки различни инициативи. А един ден натрупаното от него богатство също ще отиде за идеята за един по-добър свят.

Разбира се, когато имаш толкова пари, няма как да не си позволиш и някоя и друга глезотия. Най-скъпото него, което Гейтс притежава, е имението във Вашингтон Xanadu 2.0 , оценявано на 125 милиона долара. Отнема му цели седем години, за да го направи точно по свой вкус.

Само 80 хиляди долара струват всички монитори, инсталирани в къщата. Не липсват и умни устройства, които изобразяват на тези монитори различни произведения на изкуството само с едно докосване. 

По стените не липсват и истински картини, за някои от които Гейтс плаща десетки милиони. През 1994 г. Гейтс купува и ръкопис на Давинчи, който и до днес съхранява в библиотеката си, срещу сумата от 30 милиона долара, пише Business Insider.

Гейтс инвестира 27 милиона долара и в имение във Флорида, като след това закупува и огромна земя в близост, превръщайки я в място за конни надбягвания. Притежава и ранчо в Калифорния за 18 милиона долара.

Основателят на Microsoft има и частен самолет Bombardier BD-700 Global Express, който струва около 40 милиона долара, както и впечатляваща колекция от луксозни коли.

Бил Гейтс, Дейвид Летърман и какво разкрива интервю на Гейтс от 1995 г. за бъдещето

Какво мисли Бил Гейтс за бъдещето през 1995 г.

Когато още никой не знаеше какво е интернет

Милиардерът неведнъж е признавал, че никак не обича да купува вещи за себе си, но с удоволствие го прави за своята съпруга Мелинда. Освен това, не обича да се изхвърля за дрехи и бижута, защото не ги смята за правилна инвестиция.