Деветкратният олимпийски шампион Юсейн Болт обяви, че ще сложи край на знаменитата си кариера след приключването на световното първенство по лека атлетика в Лондон през 2017 г. В интервю пред "Скай Спортс" ямаецът заяви, че желае да загърби атлетиката, преди да започне да се "излага на пистата".

Световният рекордьор на 100 и 200 метра призна, че всеотдайността, с която се е борил да се превърне в най-бързия човек на планетата, няма да му липсва.

"Колкото по-възрастен ставам, толкова повече жертви трябва да правя в ежедневието си. Вече не притежавам нужната дисциплина, за да се състезавам на топ ниво. Мисля, че знам кога е точното време да се откажа", каза Болт, съобщава bTV.

Носителят на 11 златни медала от световни шампионати разкри, че е потърсил за съвет легендата в леката атлетика - Майкъл Джонсън, преди да вземе крайното решение.

"Попитах Майкъл защо се е отказал докато е бил на върха и е побеждавал състезание след състезание. Той ми отговори, че е направил всичко, което е трябвало да направи в спорта", сподели Светкавицата.

"Ако един спортист стигне до момента, в който вече няма желание за тренировки, то това е сигурен знак, че трябва да спре. Аз съм стигнал до този момент в своята кариера и не искам тепърва да започвам да се излагам на пистата", споделя лекоатлетът.