Скъпите модели на Tesla Model S и Model X бяха представени респективно през 2012 г. и 2015 г., което е доста отдавна за стандартите на днешния динамичен пазар.

През юли 2018 г. се появиха слухове, че компанията работи по създаването на следващи, по-добри версии на двете коли, но сега изглежда, че плановете на Илон Мъск и хората му са различни.

Милиардерът вчера съобщи в Twitter, че Model S и Model Х ще останат непроменени в близко бъдеще, като за момента се предвижда да се въвеждат само "минимални промени".

Мъск изтъква, че "най-значимата промяна през последните години" е замяната на предните мотори на Model S и X с високоефективния заден мотор на Model 3.

Снимка 410948

Източник: EPA/БГНЕС

Това далеч не изглежда като толкова атрактивна промяна в индустрия, в която големите производители ежегодно предлагат иновации и залагат на нови тенденции, коментираха някои в мрежата.

СЕО-то на Tesla подчерта, че и двата модела няма да бъдат променяни по отношение на външен и вътрешен дизайн, след като бе нападнат с въпроси в Twitter.

Към момента Teslа е в неясна позиция, след като наскоро подобри собствените си рекорди по доставки на автомобили, но пък загуби 25% от стойността на акциите си от началото на тази година.

Tesla подобри собствения си рекорд по доставки на автомобили

Tesla подобри собствен рекорд

Мъск е успял да оправи логистичните проблеми

Според някои, липсата на значими и атрактивни промени по двата най-скъпи модела на марката неминуемо ще даде отражение върху продажбите в дългосрочен план, но не се съмняваме, че Мъск вече е помислил за това.