Първата четвърт на 2019 г. бе една от най-неблагоприятните за Tesla и Илон Мъск, след като компанията обяви спад от 31% в доставките си спрямо същия период миналата година.

Продажбите на Tesla поеха надолу

Продажбите на Tesla поеха надолу

Model 3 все още е най-продаваният EV в света

Мъск поддържаше тезата, че занижените числа са продукт на логистични проблеми, които възпрепятстват компанията да смогва с доставките на нови автомобили.

Милиардерът дори пропусна рождения си ден, за да фокусира ресурса си изцяло върху решаването на проблемите на компанията.

Как ще отпразнува рождения си ден Илон Мъск

Как ще отпразнува рождения си ден Илон Мъск

Тежка е царската корона

По всичко личи, че усилията му са донесли резултат, след като вчера Tesla му съобщи, че е поставила нов рекорд за доставки през периода март-юни тази година.

Според обявените данни, 95 200 коли са успели да достигнат собствениците си през последното тримесечие, с което е подобрен предходния рекорд от 90 700 автомобили, поставен в последните три месеца на 2018 г.

Tesla и Мъск са успели да надминат предварително прогнозираните 91 000 доставки с немалък марш, и това веднага се отрази в скок от 7% в цената на акциите на компанията.

Снимка 432082

Източник: iStock

Единствената по-неприятна новина за компанията към момента е, че скъпите Model S и Model X се продават доста по-малко от евтиния Model 3.

Скъпите модели са отговорни само за 17 650 от доставките през последните три месеца, но все пак задминават предварителните прогнози с цели 1000 бройки.