"Правя ли достатъчно секс?" и "Колко пъти е нормално да правя секс?" са въпроси, които всеки си задава. Добавете към схемата и възрастта като фактор, и тройката става още по-заплетена. Има ли правилен отговор обаче?

Сексуалността - по показател честота, е строго индивидуална. Така че едва ли може да се каже някаква конкретна и категорична цифра. Въпреки това направените проучвания биха могли да ви ориентират къде точно се намирате и в границите на нормалното ли сте.

Познатите общи статистически данни - за това "колко секс трябва да правя на година", са основани на много фактори, като възрастта е един от тях. Общият извод: по-младите правят секс повече от по-възрастните. Може би сте си го помислили, и сте предположили правилно. Ето каква е пълната картинка.

(В края на статията може да гласувате в нашата весела анкета)

18-29 години

Снимка 318995

Източник: iStock

Хората в тази възрастова група обикновено се отдават на креватни занимания приблизително 115 пъти годишно. Както мъжете, така и жените. Това си е доста секс за една година, не мислите ли?

30-39 години

Снимка 318996

Източник: iStock

През тридесетте обикновено настъпват по-спокойните времена. Човек прави много промени в начина си на живот. Желанието за купони и приключения бавно се пренастройва. Алармата на биологичния часовник напомня, че е време да се установите и да имате семейство. Хората в тази възрастова група са склонни да правят секс по около 86 пъти годишно.

40-49 години

Снимка 318997

Източник: iStock

Сигурно вече си милите, че колкото повече годинки трупате, толкова по-малко секс имате желание и правите. Донякъде е вярно, но с възрастта цифрата не се променя твърде драстично.

Дори в разцвета на четиридесетте, когато са напълно заети с работата и семейния живот, повечето хора правят секс средно 69 пъти в годината.

50+ години

Снимка 318998

Източник: iStock

Много проучвания показват, че сексуалният живот в по-напреднала възраст може значително да се повиши - в сравнение със секса на младини.

Учените го отдават на повечето свободно време и по-голямото спокойствие в този етап от живата. За възрастовата група 50 + години е трудно да се даде приблизителна цифра на брой пъти секс годишно. Всичко зависи от вас.

Имайте предвид, че изложените проучвания демонстрират една средна стойност и не взимат предвид високите и ниските крайности при някои хора. Ако не се причислявате към тези средни стойности, не се тревожете, защото не е задължително.

анкета

Колко пъти седмично правя секс?

Виж резултати

Превъртял съм играта - 7 от 7 12.1%

Аз съм Бог/Богиня - повече от 7 пъти 7.1%

Треска в събота вечер, и толкова 16.4%

Сам брои ли се? 29.8%

План-график - понеделник, сряда и петък 12.7%

По милост - вторник и четвъртък 10.1%

Петък, ден на майстора - оправяй се както можеш 11.8%