Британското кралско семейство е неизчерпаем източник на новини, а скандалите, в които се забъркват, вече са ежедневие. Станахме свидетели на публикуването на не една и две книги с кралски истории, както и на много документални филми с познати сюжети.

Кралица Елизабет Втора, британското кралско семейство и правилата, които всички спазват

Когато кралицата върти всички на малкия си пръст

Далеч не е като в приказките

Но сега HBO Max привлякоха вниманието ни и с анимацията си The Prince. Продукцията е вдъхновена от популярния Instagram профил, в който Гари Джанети публикува забавни карикатури на кралските особи, за които целият свят говори.

Главно действащо лице в сериала очевидно е принц Джордж, който може да е трети подред за наследяване на трона след дядо си Чарлз и баща си Уилям, но демонстрира завидни умения да командори всички покрай себе си и да се държи като кралско височество.

Родителите му принц Уилям и Кейт Мидълтън също не са пощадени от хумора на Джанети и още от трейлъра разбираме, че двамата май не спят в едно легло, а херцогинята на Кеймбридж обича често да посещава пъбове.

Принц Чарлз е в образа си на вечно чакащия да застане начело на престола. Той уж демонстрира увереност в собствените си качества, но междувременно продължава да бъде послушното синче на майка си Елизабет Втора. Кралицата пък брои пари в пликове, вероятно идващи от британските данъкоплатци.

Разбира се, няма как без принц Хари и Меган Маркъл. Анимацията показва преместването им от кралския дворец в малък апартамент в Лос Анджелис, както и трудностите, през които преминават, защото никой не иска да ги наеме.

Самият Джанети озвучава принц Джордж, а Софи Търнър - принцеса Шарлот. Гласът на принц Хари в анимацията е на Орландо Блум - актьорът е в близки отношения с херцога и херцогинята на Съсекс, които са му съседи. Затова и признава, че е бил малко притеснен, когато е приел ролята. Но е категоричен, че всичко е направено с чувство за хумор, а не с насмешка, както и че изпитва дълбока привързаност към кралското семейство, цитират го от Sky News.

Анимационният сериал е от 12 епизода. Премиерата му бе отложена с няколко месеца заради смъртта на принц Филип, но от 29 юли е наличен за гледане в HBO Max за територията на САЩ.

HBO GO, HBO Max и ребрандирането на стрийминг платформата в Европа

HBO GO става HBO Max и в България

Време е за нещо ново

А ние се надяваме скоро да имаме възможността също да се посмеем с кралските персонажи. Разбира се, интересно ни е да научим и реакциите на замесените, най-вече на Уилям и Кейт.