Вчерашният ден беше изпълнен с новости около Warner Bros., като вече знаем, че всичките им филми през 2021 г. ще бъдат пуснати и в HBO Max.

От конференцията за цифрова икономика и нови технологии Web Summit 2020 пък стана ясно, че през следващата година HBO Max ще дойде и в Европа.

Към момента стрийминг платформата е налична само в САЩ, но ръководителят на HBO Max Global - Анди Форсел, и главният директор на отдел "Съдържание" - Кейси Блойс, обявиха, че през втората половина на 2021 г. стрийминг услугата на HBO в Европа ще започне да се ребрандира и надгражда в HBO Max.

Снимка 508207

Източник: WarnerMedia

Tази промяна ще се случва поетапно за различните територии, като към момента няма установен ред. Това означава, че и у нас догодина HBO GO ще бъде заменена с HBO Max. Надграждането ще се случи автоматично чрез актуализация.

Не се знае дали ще има промяна в цените на месечните абонаменти, като от HBO България казват, че целта е те да останат конкуренти, каквито са и в момента. Съдържанието пък ще се увеличи неимоверно, като продукции на Showtime, Hulu, CBS, MGM, SKY и FX ще продължат да са част от него, а ще бъдат добавяни и нови.