Чакаме шестия сезон на Peaky Blinders от ужасно много време, защото за наша фенска жалост пандемията прекъсна снимките, които точно започваха.

Peaky Blinders, Стивън Найт и свръхестествените елементи в новия сезон

Ще видим ли свръхестествени елементи в Peaky Blinders

Стивън Найт дава яснота по темата

И не извадихме късмет да бъдат подновени през миналото лято, както се случи с повечето и по-големи продукции. Но от официалните профили на сериала в социалните мрежи с радост разбираме, че снимките на шести сезон най-после са започнали.

Какъв по-добър начин да ни се каже това от снимка на Килиън Мърфи, седнал на стол и подстриган като Томи Шелби. За съжаление не всичко е само радост, защото създателят на Peaky Blinders - Стивън Найт, официално потвърди, че това ще бъде последният сезон на сериала.

И това ни ядосва много. Не само, защото един от най-добрите сериали, създавани някога, приключва, но и защото преди две години Найт обеща, че ще има поне седем сезона. Е, явно плановете са се променили.

В официално изявление Стивън Найт казва, че в шести сезон напрежението в семейство Шелби ще е по-високо от всякога. И вярва, че именно този сезон ще бъде най-добрият от всички досега, пише Variety.

Джейсън Стейтъм, Килиън Мърфи, Стивън Найт, Peaky Blinders и как актьорът е загубил ролята в сериала

Ролята, която Килиън Мърфи взе под носа на Джейсън Стейтъм

Определено е за добро

Найт завършва с обещанието, че краят на сериала не означава край на историята, защото тя ще продължи, но под друга форма. Каква е тази форма към момента не знаем, но вариантите не са много.

Peaky Blinders, Стивън Найт и за смъртта на кои герои съжалява създателят на сериала

За смъртта на кои герои съжалява създателят на Peaky Blinders

Цели четирима са, но Стивън Найт знае, че се налага

Според нас или ще видим филм за семейство Шелби, или пък друг spin-off сериал. А няма да откажем и двете. Толкова смесени чувства не бяхме изпитвали от доста време...