В неделя, 22 септември, BBC One излъчи и последния шести епизод от пети сезон на Peaky Blinders. Думите няма да ни стигнат, за да опишем колко харесваме сериала, но не е и нужно, защото всеки, докоснал се до него, разбира какво изпитваме.

Peaky Blinders, Килиън Мърфи и какво ни е подготвил пети сезон на сериала

Борбата на семейство Шелби продъжлава

Какво ни е подготвил петият сезон на Peaky Blinders

Хубавото е, че създателят му - Стивън Найт, е предвидил още два сезона. За момента (нормално) не знаем кога да ги очакваме, което малко ни изнервя (също нормално). Все още обаче видяното в пети сезон ни държи влага. В него Томи Шелби (Килиън Мърфи) започна да пуска дълбоки корени в политиката, печелейки вниманието на много опасни хора.

Сред тях се оказа и Осуалд Моузли (Сам Клафлин) - основателят на фашистката партия във Великобритания. Финалният епизод беше много напрегнат, а се оказа, че от него има и изрязана сцена. Ако някой все още не е гледал сезона или последния епизод, трябва да предупредим, че следват леки сюжетни разкрития.

В шести епизод трябваше да видим привеждането в действие на рискования план на Томи да елиминира Моузли. За жалост, той беше осуетен, но така и не разбрахме от кого.

Пред подкаста на BBC - Obsessed With Peaky Blinders, режисьорът на сезона Антъни Бърн каза, че всъщност са заснели сцена, в която става ясно кой е предал Томи Шелби.

Дейвид Бекъм, Peaky Blinders и на кой сериал е фен футболистът

На кой сериал е фен Дейвид Бекъм

Още един почитател на страхотния Peaky Blinders

При монтирането обаче той е сметнал за по-добре тази сцена да бъде изтрита, защото ако Томи не знае кой го е предал, значи и ние, зрителите, не бива да знаем.

Разбира се, тази развръзка доведе Шелби до безумие и го накара да мисли, че е намерил човек, когото не може да победи. Антъни Бърн разкри, че в шести сезон ще разберем кой е предателят, ще се запознаем и със семейството на Джина Грей (Аня Тейлър-Джой), както и с хора от обкръжението на Моузли, пише Digital Spy. 

Peaky Blinders, Килиън Мърфи и какво ни е подготвил пети сезон на сериала

Борбата на семейство Шелби продъжлава

Какво ни е подготвил петият сезон на Peaky Blinders

Ще завършим с предположението на Бърн, че най-рано новия сезон можем да видим в началото на... 2021 г. Тази новина определено няма как да ни радва, но Peaky Blinders е от сериалите, за които си заслужава да чакаме.