Трябва да признаем, че тръпката от петия сезон на Peaky Blinders все още ни държи. Нямаме търпение за шести, макара за момента няма официална информация кога може да го очакваме. Прогнозите обаче са за 2021 г.

Peaky Blinders, Уест Мидлендс и пикът на туристи в Бирмингам

Как Peaky Blinders помогна на Англия

За глобалния ефект на един английски сериал

По принцип, Стивън Найт е готов със сценария, но снимките трябва да бъдат съобразени и с натоварения график на актьорите, което усложнява задачата.

Докато сме в очакване на новини около това кога ще започне работата по сезона, Найт отговаряше на въпроси на фенове в Reddit като част от секцията Ask Me Anything.

Там той заяви, че поредна историческа личност най-вероятно ще бъде замесена в шести сезон. До момента видяхме Уинстън Чърчил и Осуалд Моузли, които ще продължат да са част от сериала.

По думите на създателя на Peaky Blinders обаче в новия сезон ще видим и известния мафиотски бос Ал Капоне. Разбира се, Стивън Найт не дава повече подробности около евентуалното включване на Капоне в сериала.

Peaky Blinders, Антъни Бърн и изтритата сцена от пети сезон

Изтритата сцена от Peaky Blinders

Кой предаде Томи Шелби

Предполагаме обаче, че то ще бъде обвързано с идеята на Майкъл Грей (Фин Кол) за разширяване на бизнеса в Щатите. Найт казва също така, че за момента няма ясна идея дали Ал Капоне ще бъде силно свързан с новия сезон, или просто ще се появи за кратко, пише Digital Spy.