Прословут крадец, който се влюбва и иска да започне на чисто - такъв е героят на Лиъм Нийсън във филма "Честен крадец" (Honest Thief). 

Honest Thief, Лиъм Нийсън и първи трейлър на филма

Когато Лиъм Нийсън обира банки

Трейлър на Honest Thief

И нищо че сюжетът не е нещо, което не сме гледали, филмът определено печели симпатии. Не се и изненадваме, защото Нийсън ги умее тези неща. За това говори и фактът, че "Честен крадец" оглави бокс офиса в САЩ.

3 700 000 долара - точно толкова спечели филмът на Open Road Films в дебютния си уикенд в Северна Америка. Да, знаем, че това са смешни пари на фона на приходите от кината преди една година, но не и когато пандемията обърне всичко с нагоре краката.

"Честен крадец" измести от челната позиция комедията с Робърт де Ниро "Войната с дядо", която спечели 2.5 милиона долара тази седмица, а приходите в САЩ за десет дни стигнаха надхвърлиха седем милиона.

The War With Grandpa, Робърт де Ниро и трейлър на комедията

Робърт де Ниро ще воюва с внучето си

The War With Grandpa се очертава доста забавен

"Тенет" на Кристофър Нолан е на трета позиция с 1.6 милиона долара тази седмица. Откакто е на екран, продукцията с Джон Дейвид Уошингтън и Робърт Патисън в главните роли отчита общи приходи от 50.6 милиона в САЩ.

Tenet, Кристофър Нолан и какви проблеми има с разпространението на филма в Китай

Нови проблеми пред Tenet

Поредна последица от пандемията

На всички е ясно, че "Честен крадец" излиза в един критичен за киното момент. Заради пандемията от коронавирус и затворените или работещи с намален капацитет кина, холивудските компании отказват да пуснат големите си заглавия, за да не загубят пари, пише Variety.

Коронавирусът и как се отразява на бокс офиса в Китай и Италия

Когато бокс офисът отиде на кино

Загубите, които коронавирусът причинява на киноиндустрията

Още повече, че кината в големите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис, които реализират голяма част от продажбите на билети за даден филм, не са отворени.