В последните дни Лиъм Нийсън е най-коментираният актьор. За съжаление, не за добро. Едно непремерено и емоционално изказване, което веднага бе определено като неприемливо расистко, доведе до отмяна на премиерата на новия му филм и сложи черен печат върху иначе чистия му имидж.

И когато се зароди подобен скандал, винаги лентата се връща назад, за да се открият и други неприятни истини за въпросния човек. В случая на Нийсън, попадението е точно в десетката.

В световните медии се тиражира част от биографичната книга на актьора от 1995 г., написана от Ингрид Милър. Тя също е в духа на изказването му, че  изпитал желание да нарани физически някой афроамериканец, след като негова близка приятелка е била изнасилена.

Преди 24 години Нийсън споделя за тъмната страна на своята самоличност. Докато се опитва да бъде "нормално човешко същество", той усеща, че често на повърхността излиза една друга, плашеща същност. И както всичко е нормално и седи в някой ресторант например, усеща, че иска просто да наръга някого.

Още пет години по-рано, при премиерата на филма си Darkman споделя пред медиите, че се оприличава на своя герой, на когото постоянно му се налага да се бори със своите вътрешни демони.

Лиъм Нийсън, обвиненята в расизъм и какво ще се случи с актьора

Това ли е краят на Лиъм Нийсън

Актьорът, расизмът и много реакции

Милър, пред която Нийсън е разкрил душата си, споделя, че срещите им са били вълнуващо преживяване, защото тя не е знаела кога той може да си изпусне нервите. Според нея, актьорът крие някаква голяма тайна, за която никой не знае, както и огромен гняв към света, пише Daily Mail.