Очакванията ни към Tenet са доста високи. И за тях е виновен не само актьорският състав, който включва Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патисън и Елизабет Дебики.

"Матрицата 4", Tenet, "Жената чудо 1984" и новите премиерни дати на филмите

Скоро няма да видим "Матрицата 4"

Поредни размествания в Холивуд

Все пак това е филм на Кристофър Нолан, който с "Генезис" (2010 г.), "Интерстелар" (2014 г.) и "Дюнкерк" (2017 г.) е доказал, че е сред най-добрите режисьори в Холивуд.

Tenet трябваше да тръгне по кината през юли, но заради пандемията премиерата му беше отложена за август. Говори се обаче, че може да се наложи още едно забавяне във времето.

Но освен отлаганията, пред филма стои и друг проблем. Кината в Китай (един от най-големите и значими пазари) вече подновиха работа, но не всичко е както преди, разбира се.

Tenet, Warner Bros. Кристофър Нолан, логото на филма и опасенията около него

Откраднал ли е логото на Tenet Кристофър Нолан

Интересна ситуация

Правителството иска да ограничи времето, което хората прекарват затворени в залите, до два часа. Проблемът е, че продължителността на Tenet надхвърля два часа и половина.

Това пък означава, че Tenet няма да може да бъде разпространен в Китай - поне за момента, ако не бъде направено изключение. И въпреки че е един от най-кратките филми на Нолан, Tenet не се вписва в новите правила, пише MovieWeb.

Tenet, Кристофър Нолан и взривяването на истински самолет във филма

Защо Кристофър Нолан е взривил истински самолет

Tenet ще бъде нещо велико

Нищо чудно накрая да видим Tenet в някоя от стрийминг платформите. Което не ни харесва чак толкова - все пак Нолан се гледа на голям екран, поне първите един-два пъти.