Миналата седмица Warner Bros. успяха да всеят смут в кино средите с решението да пуснат всичките си филмите през 2021 г. и в HBO Max.

Warner Bros., HBO Max, "Отрядът самоубийци", "Дюн" и пускането на всички филми на студиото за 2021 г. в стрийминг платформата

Киното отива на стрийминг

Кината умряха, да живее стриймингът

Това изправи на нокти много режисьори, като Критофър Нолан съвсем открито нападна и студиото, и стрийминг платформата. Разбира се, Нолан не беше единственият недоволен и изненадан от това решение.

Според източници на Variety, Legendary, които си сътрудничат доста добре с Warner Bros. през последните години, също не са много щастливи от факта, че научават в последния момент за тези планове.

Както знаем, два от филмите, които попадат в стрийминг плановете на Warner, са продуцирани и от Legendary. Това са "Дюн" на Дени Вилньов и Godzilla vs. Kong. Два от най-високобюджетните филма, които трябва да видим през 2021 г.

Източниците на изданието твърдят, че Legendary са инвестирали доста солидни средства и в двете продукции. Към момента се знае, че за направата на "Дюн" са похарчени общо 175 милиона долара, а за тази на Godzilla vs. Kong около 160 милиона долара.

Godzilla vs. Kong, Netflix, HBO Max и офертата, която е отправена филмът да бъде пуснат в стрийминг платформа

Голямото ухажване на Годзила

Стрийминг платформата проявява интерес към Godzilla vs. Kong

И в момента се водят разговори между двете компании за бъдещето на филмите и сътрудничеството им, като Legendary се надяват на по-сериозно обезщетение. Единият вариант например е Warner Bros. да изкупят изцяло правата върху двата филма.

Кристофър Нолан, Warner Bros. и острото изказване на режисьора за решението филмите им да бъдат пуснати в HBO Max

Кристофър Нолан нападна остро Warner Bros.

Всеки с възгледите си

Към момента не са предприети никакви правни действия и се запазва добрия тон, но се смята, че ако не се стигне до някакво споразумение, не е изключено да се стигне и до съд.