Първите два епизода на така дългоочаквания и най-скъп сериал в историята - The Lord Of The Rings: The Rings Of Power, вече са факт.

The Lord Of The Rings: The Rings Of Power, "Властелинът на пръстените"  и първи тийзър на сериала

Завръщане в Средната земя на Толкин

Първи тийзър към сериала The Rings Of Power

И понеже филмите за "Властелинът на пръстените", както и книгите, разбира се, имат много фенове, се очакваше, че освен доволни от видяното, ще има и такива, които са на противоположния полюс.

Като цяло мненията на критиците не са лоши, но пък същото не може да се каже за зрителите. И не за всички. Оказва се, че на Илон Мъск също не му се е понравило видяното.

В профила си в Twitter, където най-много обича да изразява мнението си, най-богатият човек на планетата нападна остро The Lord Of The Rings: The Rings Of Power, пише Deadline. Мъск написа, че Дж. Р.Р. Толкин се обърнал в гроба, показвайки ясно, че е гледал първите два епизода.

В отговорите на този туит Илон Мъск пояснява, че според него всеки мъжки персонаж в сериала е страхливец, глупак или и двете. Милиардерът смята, че единствено Галадриел, която е жена, е смела, умна и добра.

The Lord of the Rings: The Rings of Power, Rotten Tomatoes и масовите ниски оценки на сериала

Негативните настроения срещу The Lord of the Rings: The Rings of Power

Какво се случва с най-скъпия сериал в историята

Коментарите на Мъск обаче не са се харесали на Нийл Геймън. Фентъзи авторът не е замесен в създаването на The Lord Of The Rings: The Rings Of Power, но не одобрява хапливата критика, като отговаря в същия стил.

В профила си в Twitter Геймън пише, че Илон Мъск не е отишъл при него за съвет как да се провали при купуването на Twitter. Ето защо и той не би отишъл при него, за да чуе критика относно филм, сериал или книга.