За нас лично една от най-емблематичните роли на Джерард Бътлър ще си остане тази на Леонид в "300" (2006 г.). А и именно там беше в топ форма.

Kandahar, Джерард Бътлър, Саудитска Арабия и от кого беше подкрепен филмът

Филмът, който Джерард Бътлър ще снима в Саудитска Арабия

Отново в екшъна

Но такова тяло не се постигна с хапване на дюнери и разходки в парка, а с изключително тежки тренировки. В интервю за The Hollywood Reporter Бътлър си спомня за усилията, които полага тогава.

Всеки ден отделя по цели шест часа за упражнения. Два часа CrossFit, два часа доброто старо блъскане във фитнеса и два часа подготовка за бойните сцени. Как е издържал на това натоварване, само той си знае.

Сега отново вниманието е насочено към актьора и филма от 2006 г. заради Зак Снайдър и режисьорската му версия на "Лигата на справедливостта". А Снайдър е режисьор и на "300".

По онова време обаче Джерард Бълтър се съмнява дали филмът въобще ще си струва. Притесненията му идват от факта, че снимачната площадка почти изцяло е съставена от зелени екрани и нищо друго.

И го разбираме, защото преди 15 години компютърно генерираните ефекти определено не бяха толкова разпространени и добри, колкото са в момента. Но в крайна сметка се оказва, че Зак Снайдър знае какво прави, защото филмът се приема много добре от аудиторията и генерира сериозни приходи в бокс офиса.

Джерард Бътлър, Night Has Fallen и обявеният четвърти филм от франчайза

Джерард Бътлър отново ще снима в България

Филмите не спират

А колкото до тежките тренировки, Бътлър казва, че в известна степен те съсипват тялото му, но пък за сметка на това е изглеждал доста добре, пише Insider.