Само преди няколко дни разбрахме, че Джеймс Франко ще влезе в ролята на Фидел Кастро в подготвяния филм Alina of Cuba, чийто фокус ще бъде върху дъщерята на Кастро - Алина Фернандес (Ана Вияфане).

Джеймс Франко, Alina Of Cuba и ролята на Фидел Кастро, която ще изиграе актьорът

Джеймс Франко ще е Фидел Кастро

Какво знаем за Alina Of Cuba

И на нас може и да ни се струва като добро попадение избирането на Франко за ролята, но не всички са на това мнение. И тук дори не говорим за фенове на киното, а за колеги на актьора.

Джон Легуизамо, когото сме гледали в наистина много филми в по-малки роли, не е доволен от избора Джеймс Франко. Колумбийският актьор сподели новината в профила си в Instagram и към поста поясни, че недоумява как Холивуд и стрийминг платформите продължават да крадат от латиноамериканците.

Легуизамо призовава към бойкот, като пояснява, че няма проблем с Джеймс Франко, а с това, че той не е латино, а трябва да изиграе такъв. Според Variety, Алина Фернандес, дъщерята на Кастро, е одобрила избирането на Франко за ролята, като тя дори ще бъде консултант на снимачната площадка.

Избухването на Джон Легуизамо не е много изненадващо, защото той от години се опитва да защити и увеличи присъствието на латиноси в Холивуд. През 2020 г. пред списание People изрази недоумението си как едва 1% от истории, разказвани на малък и голям екран са свързани с тях, докато около 25% от бокс офиса в САЩ се дължи именно на латиноамериканците.