Въпреки че мрежата шуми от недоволни потребители на Starlink, които с месеци чакат да бъдат свързани към космическия интернет на SpaceX и Илон Мъск, компанията тази седмица обяви нов “премиум” абонаментен пакет за услугата си.

Starlink, Илон Мъск и защо все още много потребители нямат интернет

Интернетът на Starlink и Илон Мъск се оказва мираж

Никой не дава информация

Starlink Premium струва 500 долара на месец, което е пет път повече от месечната такса на стандартната услуга, а чинията за Premium пакета струва още 2500 долара. 

Услугата изисква и еднократен депозит от 500 долара, така че стартовата цена за присъединяване е 3500 долара. 

Снимка 562339

Източник: Starlink

Starlink Premium е насочена към корпоративните клиенти, като обещава приоритетна поддръжка, по-високи скорости на връзката и възможност за свързване от всяка точка на света, докато при стандартната клиентите са с фиксиран адрес на ползване. 

Премиум пакетът предлага скорост на сваляне от 150 до 500Mbps, докато стандартният пакет е със скорост от 100 до 200Mbps. 

Снимка 562341

Източник: Starlink

От SpaceX казват, че сателитната чиния към Starlink Premium е проектирана да устоява на екстремни атмосферни условия, но не поясняват какво точно означава това. 

Очаква се, че доставките на първите бройки да започнат през втората четвърт на годината, което е малко странно, имайки предвид, че хиляди клиенти все още не са получили стандартния пакет.  

Снимка 562342

Източник: Starlink

Към януари тази година Starlink е имала общо 145 000 клиенти в 25 държави и почти 1900 сателита в орбита, като всеки месец се добавят по средно 11 000 нови абонати от стартирането на интернет услугата през 2020 г.  

Starlink и защо сателитните чинии на Илон Мъск привличат котки и други животни

Защо сателитните чинии на Илон Мъск привличат котки

Отговорът е доста логичен

Въпреки затруднените си доставки и несигурен старт в очите на инвеститорите Starlink е проект с огромен потенциал за развитие, като към момента компанията се оценява на над 100 млрд. долара.