2022 г. е годината, в която очакваме безжичният интернет на Starlink и Илон Мъск да достигне и българските ширини, но от запад ни казват, че може би ще трябва да почакаме още. Неизвестно колко. 

Starlink и защо сателитните чинии на Илон Мъск привличат котки и други животни

Защо сателитните чинии на Илон Мъск привличат котки

Отговорът е доста логичен

Както знаем, ранните заявки за присъединяване към космическата мрежа отдавна са отворени и Starlink дори приема депозити от по 100 долара от потребители, които искат да са сред първите включили се в мрежата. 

От време на време се появяват и новини за разрастването на мрежата и как тя обхваща все по-вече отдалечени райони, най-вече в САЩ и Канада. 

Снимка 513206

Източник: Vimeo / SatTrackCam Leiden

Скорошни разкрития на Business Insider обаче твърдят, че мрежата все още е мираж за много потребители, някои от които са дали своя депозит преди повече от година. 

През това време обаче нито са получили пълния комплект за свързване към Starlink, нито са получили каквато и да е информация от компанията кога биха могли да очакват услугата да стане активна за тях. 

Някои избират да поискат възстановяване на депозита си, но пък това означава, че губят мястото си в опашката от изчакващи да получат достъп до космическия интернет. 

Снимка 553545

Източник: Starlink

През миналата година Starlink изпрати само един имейл до потенциалните си потребители, извинявайки се за забавянията, които оправдава с недостига на чипове и компоненти в технологичната индустрия.

Интересното обаче е, че някои хора вече са получили чиниите и рутерите си, докато други, живеещи в техния район, все още чакат с месеци, което съвпада с теорията за недостига. 

Някои се чудят как е възможно Starlink да има капацитета да изпраща хиляди сателити в орбита, но да не може да уведоми потребителите си за елементарни срокове чрез кратък имейл. 

Tesla Cybertruck и неяснотите относно сроковете за производство на пикапа

Ще се появи ли изобщо Tesla Cybertruck

Май няма да е тази година

Ситуацията малко напомня тази със неуточненото забавяне на Tesla Cybertruck, така че единственото, което ни остава на нас и на недоволните потребители, е просто да чакаме.