Най-хубавите иновации са онези, които най-малко сме очаквали, и които по ефективен начин решават реални проблеми.

SealVax е джаджа, която идеално се вписва в този профил и превръща почти всеки смартфон в уред, който обикновено не бихме асоциирали с мобилното си устройство.

Тя представлява малък адаптор, подобен на тези за зареждане, който разполага с помпа за вакуумиране на храна, като за целта ползва батерията на телефона и не се нуждае от допълнително захранване.

Снимка 518209

Източник: Kickstarter

Достатъчно малка е, за да я носим навсякъде с нас, като включително има и карабинер за прикачване към връзка с ключове.

Съвместима е с Lightning и Type-C портове, което означава, че няма да можем да я ползваме в тандем с по-старите телефони с Android, които разчитат на Micro USB.

В комплекта са включени няколко торбички, направени от специална рециклирана пластмаса, a съставът им е такъв, че след около три до пет години започват да се разлагат.

Снимка 518210

Източник: Kickstarter

В крак със "зелените" тенденции торбичките са пригодени за многократна употреба, могат да бъдат замразявани или затопляни до 80 градуса по Целзий, и няма да се повредят в миялната машина.

Освен да вакуумира, SealVax може и да изсмуква течности чрез специално приспособление, като целият процес се случва в рамките на само 15 секунди и коства около един процент от батерията на телефона.

SealVax към момента успява да събере три пъти повече от първоначално необходимите средства за създаването й в кампания в Kickstarter, а цената на комплекта започва от едва 24 долара.