Мобилната игра Harry Potter: Wizards Unite се появи с ден по-рано от очакваното и вече е достъпна за iOS и Android потребителите в САЩ и Европа.

Това означава, че съвсем скоро ще започнем да виждаме групи от малки и големи, обикалящи по улиците с приковани към телефоните си погледи.

Новата игра на Niantic представлява модифицирана версия на Pokemon Go и изглежда, че ще бъде също толкова "зарибяваща" за феновете на мобилни игри.

Снимка 430320

Източник: Facebook / HPWizardsUnite

Историята в Wizards Unite гравитира около бедствено събитие, което е запратило голям голям брой магически същества и персонажи от вселената на Дж. К. Роулинг в света на "мъгълите".

Идеята е, че играчите трябва да обикалят по картата и да намират загубените магически хора, същества и артефакти, като задачата им е съпроводена от огромен набор загадки, мисии и магии, които играчите трябва да овладеят.

Геймплеят е доста подобен на този в Pokemon Go и е базиран на AR среда.

За момента отзивите са доста позитивни и се говори, че играта е доста по-богата откъм съдържание в сравнение Pokemon Go.

Harry Potter: Wizards Unite е безплатна за iOS и Android, но пък в хода на играта можем да похарчим реални пари, за да се сдобием със злато, отвари, руни и други атрибути, важни за прогреса ни в дигиталния свят.