По всичко личи, че сгъваемите смартфони ще са горещата тема при мобилните технологии през 2019 г. Истината обаче е, че тези нови джаджи са все още далеч от съвършенството и от това да оправдаят прекомерно високите си цени.

Huawei Mate X, Samsung Galaxy Fold и какво ни предлага вторият сгъваем 5G телефон

Huawei показа конкурента на Samsung Galaxy Fold

Вече имаме съревнование и при сгъваемите телефони

Още при представянето на Galaxy Fold, можехме да забележим един доста сериозен дефект, който Samsung така и не адресира, но се опита да прикрие, доколкото е възможно.

По време на изложението MWC 2019, когато видяхме сгъваемия телефон за първи път, от Samsung бяха сътворили голям изложбен модул, изграден от много огледала, който изглежда е имал за цел да прикрие факта, че екранът на Fold всъщност има гънка.

Galaxy Fold на Samsung - всичко за първия сгъваем смартфон

Galaxy Fold - всичко за първия сгъваем смартфон на Samsung

Чакането свърши, започваме с пестенето

Дефектът е добре прикрит и от промо изображенията на телефона, където виждаме две красиви половини на пеперуда и съвършено ненагъната средна част.

Колкото повече се вглеждаме в гънката, толкова по-евтин и недодялан изглежда целият 7.3-инчов екран. Неестетичният модул с камери и сензори в горния десен ъгъл също допринася към усещането за незавършеност. 

Снимка 407867

Източник: Samsung

Дочуваме, че ситуацията и при Huawei Mate X не е много по-различна. За него дори се твърди, че гънката в екрана не изчезва, независимо дали джаджата е в сгънат или в отворен формат. 

Важно е да вземем предвид, че все още твърде малко хора са се докоснали до Mate X и Galaxy Fold, и тепърва предстои да видим и чуем повече за способностите и слабите им страни.

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Защо да не си купим сгъваем смартфон през 2019 г.

Причините са доста