Ето, че Samsung Galaxy Fold най-накрая е тук за радост на милионите фенове на Android и на корейския бранд. И той е точно това, което очаквахме - продълговато тяло, което се разгъва и предлага най-доброто от света на таблета и смартфона. 

В сгънат формат Galaxy Fold изглежда малко по-дебел, отколкото предполагахме, а предният екран е с размер от 4.6 инча и HD+ резолюция. Над него е разположена слушалката, която заема доста място от "лицето", заедно с 10-мегапикселов сензор.

Снимка 407875

Източник: Samsung

При разгъване получаваме 7.3-инчов екран, в горната дясна част на който има панел с две 10-мегапикселови селфи камери. Разгъването се случва посредством множество миниатюрни механизми, вградени в рамката, и е съпроводено от приятен "клик".

На гърба на устройството има общо три камери, две от които са с оптична стабилизация. 

Снимка 407877

Източник: Samsung

Galaxy Fold разполага с 7-нанометров процесор, подобен на онзи в миналогодишните iPhone и Huawei флагмани, и идва с 12GB RAM и 512GB памет.

Телефонът печели от две батерии, разположени във всяка от половините му, с общ капацитет от 4380 mAh - надяваме се това да е достатъчно, за да захрани двата екрана. 

Galaxy Fold ползва новата One UI интерфейс система на Samsung, която идва с някои уникални за джаджата функции, като например, че можем да имаме три приложения отворени едновременно.

Снимка 407878

Източник: Samsung

Джаджата ще е налична в общо четири цвята - сребърен, черен, зелен и син. 

Всичко звучи супер, като изключим цената на Galaxy Fold, която на територията на Европа ще стартира от 2000 евро. А като се замислим, за толкова можем да си купим хем нов смартфон, хем нов таблет. Но ако искаме и двете в едно, вече ги имаме.